Fent camí plegats

"UN JOVE TREBALLADOR I UNA JOVE TREBALLADORA VALEN MÉS QUE TOT L'OR DEL MÓN"

A fons

| 0 comments

Un trosset de l’Evangeli d’avui (Lluc 6,43-49):
«L’home bo, del tresor de bondat que guarda en el cor, en treu fora la bondat; però l’home dolent, del seu tresor de maldat, en treu el mal. Perquè la seva boca parla d’allò que es desborda del seu cor.
Per què m’aneu dient: “Senyor, Senyor”, i no compliu el que jo dic? Jo us diré a qui s’assemblen tots els qui vénen a escoltar les meves paraules i les compleixen. Són com un home que, per construir una casa, cava i enfondeix fins que arriba a posar el fonament sobre la roca. Quan ve una inundació, el corrent del riu envesteix contra aquella casa, però no la pot somoure, perquè està ben fonamentada.»

Reflexions:

  • ¿Què surt de les nostres boques en aquests temps tan turbulents?
  • M’agrada el matís de Lluc quan descriu la bona i sòlida construcció de la casa: “cava i enfondeix”. ENFONDEIX. Enfondir no és el que es porta en els nostres dies. Som més aviat reaccionaris: l’un diu i l’altre reacciona com sigui. Ens domina l’immediatisme. I de les nostres boques, o dels nostres teclats, en surt de tot menys paraules que ajudin a construir, que facin bé…
  • Ens hem d’aturar, escoltar, acollir… rumiar-aprofondir… i si hem de dir alguna cosa que sigui no parlar per parlar sinó EN-RAONAR, que no sigui xerrameca sinó paraules per BENEIR (dir-bé).

Author: josepmaria

Josep Maria. Nascut a Capellades (Anoia) el 1957 en el si d'una família treballadora. Batejat el mateix any a Santa Maria, la parròquia del poble. A Capellades hi he crescut, hi he estudiat, hi he començat a treballar, hi he actuat a nivell eclesial i social... Ordenat prevere el 1987. He viscut i treballat a Sant Andreu de la Barca i a la Federació "Montserrat" de la JOC (JOBAC aleshores); a Nou Barris, de Barcelona, i a la Federació de la JOC del mateix nom; al Bon Pastor, de Barcelona, i a la Federació "Riu Besòs" de la JOC; a Llefià, de Badalona, i a la Federació "Badalona-Santa Coloma" de la JOC i a la zona "Besòs" de l'ACO. En la JOC, encara, he acompanyat la JOC Nacional de Catalunya i les Illes durant 4 anys i he acompanyat un equip de la Federació del "Vallès". Des de novembre del 2007 fins l'octubre del 2011, consiliari de la CIJOC, cosa que va motivar la creació d'aquest blog. Finalitzada aquesta etapa, el blog continua des de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


css.php