Fent camí plegats

"UN JOVE TREBALLADOR I UNA JOVE TREBALLADORA VALEN MÉS QUE TOT L'OR DEL MÓN"

Dia Internacional de la JOC entelat pels atemptats de Paris

| 0 comments

El dia internacional de la JOC (Joventut Obrera Cristiana), 13 de novembre, va quedar entelat pels atemptats de Paris on van morir moltes persones, entre elles, molta gent jove.
Aquest fet ens posa al davant la necessitat de continuar posant tots els mitjans al nostre abast en la lluita per la justícia i la pau, no només en el nostre fer de cada dia a nivell local, sinó coordinant-nos a nivell internacional.
Joseph Cardijn, de qui ahir celebràvem els 133 anys del naixement, va tenir aquesta intuïció ja en la primera part del segle passat i va impulsar la JOC arreu del món i en va organitzar internacionalment els moviments nacionals. El 1954, en un article publicat el dia de Nadal, Cardijn deia (en tinc la versió castellana):
“[…] Y ahí está lo trágico del momento actual. El mundo se ha hecho uno; la humanidad se ha hecho una; todos los pueblos se conocen. Todos ellos saben el contraste monstruoso que existe entre los cientos de millones de niños, de hombres y de familias sumergidos en la miseria, condenados a una muerte precoz y a una vida subdesarrollada, y los pocos privilegiados, hartos de confort, de cuidados y de esperanza de una vida cada vez más larga y más acomodada.”
Avui dia més que mai, quan el terrorisme es manifesta com a global, ens cal actuar globalment per la justícia que és la base de la pau.
Je suis avec vous, mes amis de la France.

Author: josepmaria

Josep Maria. Nascut a Capellades (Anoia) el 1957 en el si d'una família treballadora. Batejat el mateix any a Santa Maria, la parròquia del poble. A Capellades hi he crescut, hi he estudiat, hi he començat a treballar, hi he actuat a nivell eclesial i social... Ordenat prevere el 1987. He viscut i treballat a Sant Andreu de la Barca i a la Federació "Montserrat" de la JOC (JOBAC aleshores); a Nou Barris, de Barcelona, i a la Federació de la JOC del mateix nom; al Bon Pastor, de Barcelona, i a la Federació "Riu Besòs" de la JOC; a Llefià, de Badalona, i a la Federació "Badalona-Santa Coloma" de la JOC i a la zona "Besòs" de l'ACO. En la JOC, encara, he acompanyat la JOC Nacional de Catalunya i les Illes durant 4 anys i he acompanyat un equip de la Federació del "Vallès". Des de novembre del 2007 fins l'octubre del 2011, consiliari de la CIJOC, cosa que va motivar la creació d'aquest blog. Finalitzada aquesta etapa, el blog continua des de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


css.php